Vraag het Karsten

Mijn hordeur voor de Karsten basistent zakt te ver naar beneden, waardoor er bovenaan een spleet ontstaat. Hoe bevestig ik de vliegenhor op de juiste manier?
De D-ringen haak je over de deurstokken, zodat de hor blijft hangen. Het middelste lusje dat je gebruikt om de gewone deur mee vast te hangen als je hem oprolt, haak je om de stok van de hordeur heen.

Hoe kom ik bij de ventilatieflap bovenop de tent als die is opgezet?
De nokventilatie functioneert prima met de bediening aan de touwtjes binnen in de tent, maar van klanten krijgen wij vaak de volgende tip te horen: "Wij hebben de flap bovenop de tent aan de voorkant losgemaakt van de tent en er scheerlijnen aan vastgemaakt. Zo kun je de flap bij mooi weer makkelijk naar achteren klappen en kan de warme lucht uit de tent ontsnappen. Fijn als het 40 graden is. Bij slecht weer sla je de flap met behulp van de scheerlijnen zo weer terug en zet je hem aan de zijkant van de tent vast aan een haring!"

Mijn tent ligt schoon en droog opgeborgen, wat is nog meer belangrijk voor het behoud van mijn tent?
Dat is al de belangrijkste voorwaarde, maar wil je volgend jaar ook weer veilig en comfortabel met de tent op pad, dan is het najaar het beste moment voor een goede onderhoudsbeurt. Dankzij dagelijks en intensief gebruik in de zomervakantie heb je mankementen kunnen ontdekken. Laat nu kleine reparaties uitvoeren, zodat je tent volgend jaar weer in perfecte staat mee gaat. Denk aan onderdelen die aan vervanging toe zijn, zoals een nieuwe rits of gespleten tentstokken. Informeer bij het atelier naar de mogelijkheden. Zo kun je volgend jaar ook weer zorgeloos genieten van je vakantie! Kijk ook eens bij onze Service & Onderhoud tips.

Kan ik mijn katoenen tent impregneren?
Als je tent lekkage vertoont impregneer dan niet direct je hele tent, maar behandel alleen de plekken waar lekkage voorkomt. Het katoen van de tent is namelijk zo geweven dat deze een ademend vermogen heeft. Wanneer je het gehele tentdoek impregneert verliest je tent het ademende vermogen. Het atelier van Karsten Tenten informeert je graag over de juiste behandelmethode en het geschikte impregneermiddel.

Wanneer is het geschikte moment om een tent te kopen?
Bij de meeste kampeerders begint het in het voorjaar pas te kriebelen, maar wil je volgend seizoen een nieuwe tent, kijk dan ook eens in het najaar rond. Na de zomervakantie komt het namelijk regelmatig voor dat kampeerders hun tent terugbrengen of inruilen voor een ander model. Een uitgelezen kans dus om voor een scherpe prijs op zoek te gaan naar jouw ideale tent. Karsten Tenten geeft ook weer garantie op occasions, zodat je altijd kunt terugvallen op garantie en service. 

Meer kampeer-, reis- en wandeltips vind je op de website van Karsten Travelstore.
Zelf een leuke tip? Stuur 'm naar info@karstententen.nl o.v.v. Tip voor Karsten.

Meer kampeertips?

Op onze Facebook-pagina en op de site van Karsten Travelstore vind je nog veel meer tips en weetjes op het gebied van kamperen, wandelen en reizen.