Dit wordt onze nieuwe tent!

Nog geen jaar na de brand presenteren we vol trots de plannen voor het nieuw te bouwen winkelpand op onze oude vertrouwde locatie aan de Factorij. De bedrijfshal aan de Oude Veiling waar we nu zitten barst bijna uit zijn voegen en we zijn nodig toe aan de zee van ruimte die we gewend waren!

Begin april zal de eerste paal geslagen worden van de nieuwbouw. Voor het ontwerp van het gebouw liet de architect zich inspireren door de nieuwe Karsten Lacerta. Met de diepe luifel en de grote glazen pui heeft het nieuwe gebouw er veel van weg, en er is – net als in de Lacerta – ruimte genoeg voor onze hele familie. Waar het atelier het momenteel moet doen met een krappe 600 m2 is er in het nieuwe pand ruim 1600 m2 gereserveerd voor de productie van Karsten Tenten. Eindelijk weer ademhalen! De tenten zullen hoog en droog vervaardigd worden aan de linkerkant van de 1e verdieping terwijl de hele rechterkant van het pand gereserveerd is voor de Karsten Travelstore. Natuurlijk inclusief gigantische nieuwe vijver vol karpers!

Pand van de toekomst
In totaal beslaat de nieuwbouw een oppervlakte van 7200 m2. Vergeleken met de huidige 3100 m2 is dat een flinke vooruitgang. Die vooruitgang is ook terug te vinden in andere facetten van het ontwerp: zo streven we met de installatie van zowel een aardwarmtepomp als een flink aantal zonnecollectoren naar een energieneutraal pand; zijn er twee keer zoveel parkeerplaatsen; is de laad- en losplek verplaatst naar de Factorij-zijde om de Dorpsstraat te ontlasten van vrachtverkeer, en zal een sprinklerinstallatie over beide etages ons behoeden voor een herhaling van de 9 maart vorig jaar.

Naar verwachting zal het pand eind dit jaar opgeleverd worden.
Opening: maart volgend jaar.

Blijf op de hoogte via ons Nieuwbouw blog –>

Made in HollandMade in Holland