Karsten Tenten in vakjury Architenten Challenge

Ontwerp de gaafste tent ooit. Dat was de opdracht aan jonge architecten en architectuurstudenten (tot 35 jaar) in de ArchiTenten Challenge. De gaafste tent voor Lowlands-campinggasten welteverstaan. Het winnende tentontwerp wordt daadwerkelijk geproduceerd door Karsten Tenten BV en op Lowlands in de schijnwerpers gezet.

Uit maar liefst 66 inzendingen heeft de vakjury inmiddels 3 finalisten gekozen. Tot en met 28 mei kan iedereen stemmen op zijn/haar favoriete Architent via www.architenten.nl

De Challenge

De ArchiTenten Challenge is bedoeld om met name architectuurstudenten en jonge architecten (tot 35 jaar) uit te dagen hun creatieve talent in te zetten voor het ontwerpen van een gave festivaltent. Lowlands-directeur Eric van Eerdenburg: ‘De ArchiTenten Challenge sluit mooi aan bij onze drang om te vernieuwen. Misschien dat een jonge architect een mooie, duurzame tent ontwerpt die de wegwerptent overbodig maakt. Maar het zou ook te gek zijn als iemand letterlijk en figuurlijk een groot gebaar inzendt dat je een totaal andere kijk biedt op kamperen.’

Op 3 juni wordt de winnende ArchiTent bekend gemaakt waarna deze vervaardigd zal worden in het atelier van Karsten Tenten in Noord Holland en een ereplek krijgt op Lowlands, van 16 t/m 18 augustus.

De 3 finalisten

1.     De Trektent
Bart Meere (25), student Civiele Techniek TU Delft

De Trektent is een eenvoudig op te zetten en compact op te vouwen tent. De Trektent staat niet binnen 2 seconden zoals de opgooitent, maar staat zeker binnen een paar minuten. Met dit originele systeem is de tent hoe groot dan ook door 1 persoon op te zetten. Het doek, de slurven en de touwen zijn een oprolbaar/opvouwbaar geheel, zodat de tent makkelijk weer mee naar huis kan.

2.     Inside out There
Jasper Manders (31), bouwkundig ingenieur Cepezed

Deze ultieme 2 persoons-festivaltent is opblaasbaar en is geschikt voor koude en warme dagen. Je kunt de tent letterlijk binnenstebuiten keren in combinatie met het tentdoek. Zo houdt ie aan de ene kant de warmte vast en blijft ie aan de andere kant koel. Ook fijn: je kunt in de tent zitten zonder je hoofd te stoten, terwijl je aan de voorkant zelfs kunt staan dankzij het handige aanpasbare frame. Bovendien maakt een reflecterend materiaal deze tent tot een echte eye-catcher.

3.     Communitytent Bending Bamboo
Bernd de Groot (23), student Architectuur & Built Environment Hanzehogeschool Groningen

Deze tent, bedoeld voor groepen, bestaat uit 5 tentdelen waarin 10 personen kunnen kamperen. Dankzij de luifel ontstaat een ‘gemeenschappelijk binnenplein’ waaromheen de tenten zijn gegroepeerd. Deze luifel dient daarnaast ook voor bescherming tegen regen en zon, op deze manier kunnen de kampeerders 24/7 met elkaar eten, feesten en chillen.

De jury

  • Fred Schoorl, BNA
  • Eric van Eerdenburg, Lowlands
  • Marc Takken, Karsten Tenten
  • Dre Wapenaar, tentkunstenaar
  • Hester van Dijk, Overtreders W
  • Ronald Schleurholts, Cepezed Architecten

 

Stem!