De gaafste Festivaltent ooit

Ontwerp de gaafste, beste, innovatiefste en duurzaamste festivaltent ooit. Dat was de opdracht aan architectuurstudenten en jonge architecten in de allereerste ArchiTenten Challenge, een tentontwerpwedstrijd georganiseerd door BNA en Lowlands.

Het winnende ontwerp zou werkelijkheid gemaakt worden in het atelier van Karsten Tenten om vervolgens een ereplek te krijgen op Lowlands 2019. Van de ruim 60 inzendingen en 3 finalisten is er inmiddels 1 winnend ontwerp overgebleven. De jury (met o.a. onze eigenste Marc Takken) verkoos het ontwerp van Jasper Manders met zijn Inside out There-tent als allerbeste.

Lowlands-directeur Eric van Eerdenburg: β€œDeze winnaar is een verrijking voor het festivalcampinglandschap: het is een innovatieve tent, die bovendien kan worden geconfirugreerd tot een collectieve tent. Een duurzaam alternatief ook voor de vele wegwerptentjes die elk jaar op de camping worden achtergelaten.”

Over de winnende ArchiTent

De Inside out There van Manders is een razendsnel opblaasbare 2 persoons-festivaltent die geen scheerlijnen heeft en nauwelijks haringen behoeft. Omdat de tent aan beide zijden open kan, zorgt de luchtcirculatie voor verkoeling. Ook fijn: je kunt er in liggen, zitten en staan. Bovendien heeft dit tentje de unieke mogelijkheid om een serie tentjes aan elkaar te schakelen zodat er een gemeenschappelijke binnenruimte ontstaat. Een dergelijke configuratie voor 8 personen (4 tenten) wordt nu, as we speak, in het atelier van Karsten Tenten gebouwd voor Lowlands! Daar zal ie vrijdag 16 augustus opgezet worden tussen de twee ingangen van het festivalterrein in, waar een groep van 8 gelukkige winnaars de Inside out There het hele weekend op zal warmen. Dat wordt vast ongekend!

De ArchiTenten Challenge

BNA wil met de ArchiTenten Challenge op een kleinschalige, ludieke manier aandacht vragen voor de kracht van het ontwerp voor verduurzaming van ons leven. Dankzij het succes van deze eerste editie hebben Lowlands, BNA, Grrr en Karsten Tenten het voornemen uitgesproken om in 2020 een vervolg te geven aan de ArchiTenten Challenge. Wordt vervolgd!

 

Foto-impressies van de hand van Jasper Manders, Cepezed

Made in Holland Made in Holland