Karsten Jubileum: 1974 - 2014

Karsten Tenten viert dit jaar feest want de winkel bestaat veertig jaar! Een feestelijk begin van het nieuwe kampeerseizoen.

Op de plek waar de kas ooit volstond met kampeerspullen, staat nu de grootste kampeer- en outdoorwinkel van de regio. Kwaliteit en service stond veertig jaar geleden al hoog in het vaandel en is tot op de dag van vandaag de kracht van Karsten. In onze winkel is de klant nog steeds koning! 

Karsten Travelstore is in 1974 begonnen als Euro Dump, gevolgd door Euro Discount en Karsten Kampeersport. Een dumpwinkel met alle denkbare artikelen op het gebied van kampeersport en vrije tijd, van tenten tot legerschoenen. In 1981 volgde de primeur van de oppompbare Karsten Tent, uitgevonden en ontwikkeld door Maarten Takken, de huidige directeur en tevens schoonzoon van oprichter Gerard Karsten. Samen met dochter Karsten staat hij alweer heel wat jaren aan het roer van dit unieke familiebedrijf. 

Bekijk de speciale jubileumuitgave uit 2011.

Met de komst van de 'nieuwe generatie' werd de winkel in 2009 uitgebouwd. Er kwam een grote afdeling kleding, wandelschoenen en reisaccessoires en een verdieping met professionele werktenten en occasions bij. In totaal is Karsten Travelstore 10.000 m2 groot! In 2011 vierde het bedrijf dat het dertig jaar geleden was dat de Karsten Tent (vandaar de toevoeging 'Sinds 1981') werd uitgevonden en 2012 begon ook feestelijk met het winnen van de prestigieuze Ondernemersprijs Westfriesland Méér. Een kroon op het werk en een extra motivatie om de beste tenten van wereldkwaliteit te blijven maken. Begin 2013 bracht Karsten voor het eerst een kampeertent met stokken op de markt: de Karsten Tunneltent. Met succes, want in 2014 volgde het grotere model.

Toekomst
Karsten zit niet stil en blijft inspelen ontwikkelingen in de markt. Het Karsten kampeervirus is zelfs overgeslagen naar Engeland en Zuid-Korea, waar enthousiaste dealers dit Hollandse kwaliteitsmerk met succes verkopen. Sinds kort promoot Karsten Tenten als onderdeel van de Holland Camping Group het Hollandse kamperen over de grens. Tent World Unlimited, de professionele tak van Karsten Tenten, beschikt inmiddels over een Europees verkoopnetwerk en kan sprekende namen als KLM en de Dakar Rally tot de klantenkring rekenen. Kortom, een succesvol familiebedrijf dat vol enthousiasme en ambitie de toekomst tegemoet gaat.

Kamperen, reizen, wandelen
De Karsten Tent wordt nog steeds in eigen atelier gemaakt, vanuit de winkel kun je zo een kijkje nemen in het atelier. De kampeerwinkel van toen is uitgegroeid tot de grootste kampeer- en outdoorwinkel van de regio. Niet alleen als je gaat kamperen, ook als je gaat wandelen of reizen ben je bij Karsten Travelstore aan het juiste adres. Kwaliteit en service staan nog steeds voorop. Of het nu om een wandelschoen of backpack gaat, de deskundig opgeleide medewerkers helpen de klant met gedegen productkennis, persoonlijk advies en handige tips. Net zoals dat veertig jaar geleden ging, met maar een doel voor ogen: zodat de klant optimaal kan genieten van zijn vakantie en vrije tijd. Geniet van het buitenleven!

 

 


De winkel in 2014

Kamperen in de kas

Tenten in de tuin

Karsten Kampeersport

Hoe het 40 jaar geleden begon...