Zoeken

We hebben ‘m gevonden! De oudste Karsten Tent

De hele zomer zijn we op zoek geweest en om de haverklap klepperde onze inbox met een nieuw inzending. Was het de oudste? Of was ie al binnen? Moest ie nog komen? In totaal hebben we ruim 350 inzendingen ontvangen. De ene nog mooier dan de andere.

En de herinneringen die enkelen meestuurden! We hebben ze allemaal gezien en gelezen en willen ook jou, als je ‘m ingezonden hebt, van harte bedanken voor het delen. We hebben een drukke zomer achter de rug maar elke inzending hebben we uitgebreid beoordeeld.

De Criteria

Van alle inzendingen had slechts 5% een aankoopbonnetje. Niet gek natuurlijk, want wie bewaart een bonnetje nou meer dan 20 jaar? Dus toen werd de zoektocht nog interessanter, want hoe bepaal je dán hoe oud een tent is? We gaven alvast een tipje van de sluier op het deelname formulier, met ons verzoek om een foto van de tenttas en het logo op de tent. Die foto’s hielpen enorm! Maar uiteindelijk bleken een aantal andere criteria doorslaggevend. Hier komen ze!

Criterium 1: Het tentdoek

Onze tenten zijn sinds jaar en dag verkrijgbaar in diverse kleuren. En dat kunnen we duidelijk terugzien in alle inzendingen! Er is geen pijl op te trekken welke we het meest voorbij hebben zien komen. Maar 1 ding weten we wel zeker: De eerste Karsten Tenten werden uitsluitend vervaardigd uit donkerbruin katoen.

Criterium 2: Het logo

Het logo zou moeten uitsluiten of een Karsten Tent écht oud is -aldus één van onze langstwerkende tentspecialisten. En dus gingen we op zoek naar de tenten met het “beertje” erop gestikt. Maar neits bleek minder waar, toen we Gerard Karsten onze verzameling beertjes lieten zien. Vóór het beertje was het namelijk alleen ons logo wat we erop stikten. Zónder het beertje en ook zónder het mooie embleem van het “Broederschap van Nederl. Tentenmakers”. Die kwamen later pas. En zo vielen er weer tientallen inzendingen af..

Criterium 3: Het ventiel

Het allereerste wat ons (jonge family members, amper 5 jaar in dienst) opviel aan de eerste inzendingen, was het gebogen ventiel. Dat zag er gek uit! Maar zo werd ie het eerste decennium dus standaard afgeleverd: met een gebogen ventieltje. Dus heeft de jouwe een recht ventiel? Dan viel de jouwe bij deze buiten de selectie..

Criterium 4: Het kuipzeil

En toen waren er nog maar 10. Ze verschilden nog wel wát van elkaar, maar waar zat ‘m nou de crux? Die bleek in het kuipzeil te zitten. Het kuipzeil van de allereerste Karsten Tenten was namelijk.. ook bruin. Heeft jouw tent een lichtgekleurd kuipzeil? Dan viel de jouwe ook buiten de boot van de alleroudsten.. En toen waren er nog maar 5!

Maar er kan er maar 1 de oudste zijn, en die hebben we dus gevonden. Eind augustus hebben we ‘m opgehaald en vanaf heden staat ie te pronken in onze showroom. Welke het is geworden en waarom? Check je in het onthullende filmpje hieronder!

Made in Holland Made in Holland