Karsten Imperia

Maak kennis met de Karsten Imperia! De nieuwste aanwinst onder de Karsten Tenten. De Karsten Imperia is met recht de grootste uit de Karsten Tenten familie. De tent biedt ruim plaats aan maar liefst 5 personen, perfect voor het grotere gezin! Desalniettemin is het opzetten van deze tent net als onze andere tunneltenten een fluitje van een cent.

Imperia hero shot

4000 millimeter

De Imperia is in totaal precies 4000 millimeter breed. Dat is een knipoog naar ons 40-jarig jubileum, maar komt tegelijkertijd tegemoet aan een wens van velen: Een tunneltent die ruim genoeg is om comfortabel te kunnen kamperen met 5 personen. En dat is gelukt! Sterker nog: met een oppervlakte van bijna 22 m2 is het een heuse balzaal geworden. Met een brede stahoogte van 2,2 meter over de gehele lengte heeft de Imperia zelfs meer weg van een fors appartement dan zomaar een gezinstent.

 

Wegzetjes

Uiteraard kun je ook de Imperia optioneel voorzien van diverse opbergmogelijkheden, precies zoals je van onze Tunneltenten gewend bent. De bekende organizer is er daar één van, maar uniek in de Imperia is het dressoir: een brede kast die je aan weerszijden van het zijraam ritst. Het resultaat is een portie opbergruimte van formaat zonder uitzicht te verliezen. Sterker nog: het is een prachtige omlijsting van het brede zijraam. Het dressoir is het perfecte alternatief voor het reguliere keukenkastje, en laat zich platter vervoeren bovendien. De perfecte wegzet!

Imperia afb. 4
Imperia afb. 3

Onder de luifel

Zelfs de luifel van deze joekel is uniek. Hij wordt niet alleen standaard meegeleverd, maar is tevens aan beide zijden voorzien van twee zogenaamde D-ringetjes. Hier kun je van alles aan bevestigen, maar het voornaamste is de mogelijkheid om hier de bijpassende kapstok aan op te hangen. Het perfecte onderkomen voor de jassen, dat fijne lampje, een wc-rol of die ene natte handdoek. Of om het even wat: een uitkomst is het sowieso! De optionele regenluifel zou het comfort compleet maken.

 

Fijne nachtrust

De slaapcabines van de Imperia zijn net zo diep als ze hoog zijn. Sterker nog: dankzij de verhoogde derrière is er ook ruim plaats voor een vijftal stretchers, zonder met je hoofd tegen het tentdoek te hoeven slapen. Sowieso zorgt de ruime opzet ervoor dat er genoeg ruimte overblijft om spullen op te bergen of je in alle rust om te kleden. Een ventilatierooster in elke slaapcabine en een strook ventilatie bovenin de scheidingswanden zorgen bovendien voor een optimale luchtstroom waardoor het hele gezin zal slapen als een roos. ’s Morgens uitgeslapen je tent uit stappen, de buren zullen jaloers zijn!

Imperia afb. 6
Imperia afb. 5

De Grootste

De Karsten Imperia is met recht de grootste Karsten Tent (uit één stuk) ooit. Toch is het opzetten, net als de andere Karsten Tunneltenten, een koud kunstje. De voorgebogen tentstokken, het principe van de openritsbare stoksleuven en de nuchtere constructie zorgen ervoor dat ie staat voor je er erg in hebt. En blijft staan, in weer en wind. Voor minder doen we het hier immers niet!

Karsten Imperia: comfortabel kamperen met z'n vijf

Zelf zien en ervaren? De Karsten Imperia is te vinden bij De Wit in Schijndel en in de Karsten Travelstore in Zwaag.

Overzicht van alle Karsten dealers

 

Karsten Tunneltenten

Made in Holland Made in Holland