Veelgestelde vragen

Regelmatig krijgen we vragen of leuke tips doorgestuurd. Die delen we natuurlijk graag met jou!

Zelf een
leuke tip?

Mail 'm ons o.v.v. Tip voor Karsten of laat 'm achter op onze facebookpagina!

Voor aankoop

Hoewel van dezelfde kwaliteit, zijn er enkele grote verschillen tussen de Karsten Oppomptent en de Karsten Tunneltenten:

  1. De oppompbare tenten zijn modulair. Dit houdt in dat je 'm volledig zelf kunt samenstellen, wat elke tent eigenlijk een beetje "op maat gemaakt" maakt. Tegelijkertijd kun je de tent op de camping zo uitgebreid opzetten als op dat moment uitkomt. Heel warm? Dan alleen een luifel. Veel regen? Dan ook het kuipzeil onder de luifel. Alleen op doorreis? Dan alleen de basistent!
  2. De tunneltenten worden in series gemaakt. Hierdoor is het niet mogelijk om ze te bestellen met aanpassingen. De tunneltenten bestaan op de luifel na, uit 1 groot deel. Daarmee zijn ze dus niet modulair op te zetten.

Tot slot worden de ruimtes anders ervaren. De tunneltenten bestaan uit 1 grote ruimte met grote ramen aan weerszijden, terwijl de oppomptenten uit meerdere compartimenten bestaan. Elk type heeft zo zijn charme. Ervaar ze zelf om te ervaren welke jouw voorkeur heeft!

Een binnentent zorgt voor extra isolatie, maar onze ervaring leert dat de zwaardere materialen (waarvan we een Karsten Tent maken) voldoende isolatie bieden. Daarbij speelt een goed isolerend matras een grotere rol als het op isolatie neerkomt, omdat de meeste kou 's nachts van de grond af omhoog trekt. Daarom hebben wij de keuze gemaakt om geen optionele binnentent aan te bieden. Wat we wel aanbieden zijn scheidingswanden. Voor wat privacy of tรณch dat beetje isolatie.

Voor oppomptenten t/m maat 350 zijn de scheidingswanden optioneel, alleen bij de 380 worden ze standaard meegeleverd. De tunneltenten anderzijds worden standaard geleverd inclusief scheidingswandenset.

Jazeker!

Let wel: een splinternieuwe Karsten Tent zal bij de eerste regenbui een klein beetje door kunnen nevelen. Dit komt omdat nieuw katoen zich altijd moet 'zetten'. Dit gebeurd tijdens de 1e regenbui. Heb je geen zin om dit te ervaren tijdens je kampeervakantie? Zet de tent dan voor vertrek even op en besproei hem met de tuinslang. Even goed laten drogen, de tenttas in, en de tent is 100% klaar voor een zorgeloze kampeertrip.

Een Combiluifel wordt standaard geleverd met zijwanden die wat breder naar buiten toe lopen. Hij wordt opgezet met 3 luifelstokken en de zijwanden worden vast geritst aan de tent zodat het in de hoeken niet doorwaait of doorregent.

De regenluifel wordt standaard geleverd zonder zijwanden. Die kun je achteraf optioneel bijbestellen. Let wel dat je dan niet alleen voor kosten van de zijwanden komt te staan, maar dat er ook ritsen aan de regenluifel gezet zullen moeten worden. Daarbij worden de wanden recht naar beneden afgespannen en kunnen ze niet vastgeritst worden aan de tent zelf. Wat bij de Combiluifel wel het geval is.

Vergelijk:

Combiluifel

Regenluifel met zijwanden

Een Karsten Tent behoort tot de zwaardere tenten omdat hij gemaakt wordt van de beste en meest duurzame materialen. Zo wordt het tentdoek vervaardigt uit zwaar katoen en is het kuipzeil van bisonyl. Dat weegt allemaal wat, maar dan heb je ook wel een dijk van een tent!

Karsten Tenten zijn bestand tegen de meest extreme weersomstandigheden en gaan met gemak 30 jaar mee. Mits juist gebruikt en opgeborgen. Daarbij gaan we uit van max. 3 tot 4 kampeerweken per jaar.

Ben je van plan om langer dan 6 weken per jaar uit kamperen te gaan of om de tent zelfs een heel seizoen op eenzelfde plek te laten staan? Daar zijn onze reguliere Karsten Tenten helaas niet voor gemaakt. We raden dan aan om een Karsten Tent te bestellen in seizoensdoek. Dit materiaal is voorzien van een extra coating waardoor het doek beter bestand is tegen langdurige weersinvloeden vanuit dezelfde hoek. Nadeel van dit materiaal is wel dat het minder goede ventilatie-eigenschappen heeft als het tentdoek van 100% katoen.

Bij de meeste kampeerders begint het in het voorjaar pas te kriebelen, maar wil je volgend seizoen een nieuwe tent, kijk dan ook eens in het najaar rond. Na de zomervakantie komt het namelijk regelmatig voor dat kampeerders hun tent terugbrengen of inruilen voor een ander model. Een uitgelezen kans dus om voor een scherpe prijs jouw ideale tent op de kop te tikken! Wist je dat wij ook occasions in- en verkopen? Mรฉt garantie. Dat is een win-win!

Karsten Occasions

Staat je vraag er niet tussen?

Laat het ons weten!

Made in Holland Made in Holland