Pers en media

Regelmatig verschijnt Karsten Tenten in de media.

Ondernemers van dichtbij

Interview Maarten en Marie José Takken - Karsten uit het boek ´Ondernemers van dichtbij´ door Sylvia Bakker.

De oppompbare tent die Karsten Tenten in 1981 heeft geïntroduceerd, kun je met recht een gouden ei noemen. Kampeerminnend Nederland is er als een blok voor gevallen, maar ook het leger, het Rode Kruid en andere grote bedrijven en instanties raakten ervan gecharmeerd.

Lees het hele artikel

Rianne Noordegraaf Fotografie

Directeur Maarten Takken over 'zijn eigen tent' - De Zaak

Leuk artikel! De uitvinder van de oppompbare Karsten Tent aan het woord in het juninummer van 'De Zaak'. Over het ontstaan van het bedrijf en zijn gouden greep: de uitvinding van de oppompbare Karsten Tent.

De Zaak 14-07-2015

Karsten Tunneltent in ANWB grote gezinstententest, KCK april/mei 2015

De ANWB testte acht gezinstenten op regen en storm. Alle tenten hebben een zware regen- en stormtest ondergaan en kregen zoveel regen over zich heen als bij een langdurige, zware onweersbui. Tijdens de stormtest, met regen, werden de tenten blootgesteld aan maximaal 10 Beaufort, vergelijkbaar met een zware storm met windsnelheden van rond de 100 km per uur. Daarnaast is ook gekeken naar factoren als opzetgemak en ventilatie en of de tent geschikt is voor lang of kort kamperen. Hoe onze tunneltent uit de test komt? Die kreeg de meeste punten!

Zorgeloos kamperen met Karsten Tenten, Campinglife Magazine mei 2015

Karsten Tenten, nu ook in Zuid-Korea, o.a. Campingvizier september 2013

'Karsten-tent zonder pompen', ACSI FreeLife magazine maart 2013

Klasse kamperen, met de Karsten Tent door Zweden, Panorama 2014

Karsten Tent in de bijrol bij Bergman, Pauw en Witteman  november 2013

​Een oppompbare Karsten Tent is dan wel gemaakt om te kamperen, soms worden onze tenten ook op bijzondere locaties buiten de camping opgezet. Documentairemaakster Sunny Bergman ontdekte onze tent als de perfecte setting voor haar interviews.

En zo schitterde onze tent ineens op het witte doek op het Nederlands Filmfestival in Utrecht! Daar ging 30 september j.l. de nieuwste film van Sunny Bergman in première.

Sunny Bergman vond haar oppompbare Karsten Tent namelijk de ideale setting voor het opnemen van de interviews voor haar nieuwste film 'Sletvrees'. Ze zet haar tent op in onder meer Amsterdam, Berlijn en Las Vegas en nodigt mensen uit om in de intimiteit van de tent met haar te spreken over hun ervaringen met seksualiteit. De tent werd ontelbare keren opgepompt, afgebroken en op de gekste plekken weer opgezet. De camera hing in de nok van de tent en werd vastgemaakt aan de oppompbare luchtslangen. Een verrassend camerastandpunt, dat samen met de tent tot een bijzonder resultaat heeft geleid.

pauw_witteman
sunny

Rugzak proppen, NHD / Dagblad voor Westfriesland maart 2013

'Een wereldtent', Open Spaces Open Minds december 2012

Kamperen in stijl, Campinglife Magazine juni/juli 2012

Passie voor kamperen

Ze ontmoetten elkaar tussen de tenten, werden verliefd tussen de tenten en boekten ondernemingssuccessen tussen de tenten. Het kamperen loopt als een rode draad door het leven van Maarten Takken (51) en Marie José Takken-Karsten (45).

Samen runnen ze Karsten Tenten in Zwaag, één van de weinige tentproducenten van ons land. Hun drive: iedere klant een ultieme kampeer beleving bezorgen. Hun bedrijfsfilosofie: scoren doe je niet alleen, maar met elkaar. Een bijzonder dubbelinterview met de winnaars van de pres tigieuze Ondernemingsprijs Westfriesland Méér 2012. Uiteraard tússen de tenten.

Lees het artikel

Winnaar Ondernemingsprijs Westfriesland Méér

Karsten Tenten werd in februari 2012 uitgeroepen tot winnaar van de Ondernemingsprijs Westfriesland Méér. Een prestigieuze prijs waarvoor het bedrijf van alle mogelijke kanten werd bezien en beoordeeld. Het winnen van deze bijzondere prijs werd door diverse media opgepakt.

Wandelseizoen van start door Joop Duijs, De Telegraaf mei 2012

Jublileum Special, Weekblad Zondag juli 2011

Bekijk de jubileumuitgave

Terugblikken met Karsen Tenten, Campinglife Magazine juni 2011

Zorgeloos genieten, Campinglife Magazine juni 2011

Made in Holland Made in Holland