Karsten Blueline collectie

Kamperen was altijd al groen, maar dat kan vanaf nu nóg groener, in de groenste collectie tenten van dit moment: de Karsten Blueline tenten. Deze modellen zijn volledig vervaardigd uit gerecyclede materialen. Dát is pas groen!

IMGL2839

Circulaire tent

Wat allereerst in het oog springt van de Blueline tenten is de kleur van het tentdoek. De unieke blauwe tint hebben de tenten te danken aan het TenCate BlueCAMP katoen. Dat is een mix van hoogwaardig katoen én gerecyclede spijkerbroeken. Wist je dat er in Europa jaarlijks 640 miljoen spijkerbroeken worden weggegooid? Een deel van die spijkerbroeken wordt nu dus verzameld, ontrafelt, gesponnen tot garen en verwerkt tot nieuwe tent, in de Karsten Blueline collectie!

 

Blauw > groen

Dat betekent een kleinere afvalberg. Maar ook minder waterverbruik, want om 1 kilo katoen te vervaardigen heb je 8.000 liter water nodig. Door een deel van het katoen te vervangen voor spijkerstof kunnen we per tent gemiddeld 50.000 liter besparen. Maar dat is niet alles: doordat het katoen door inmenging van de jeans een unieke blauwe kleur krijgt hoeft er ook geen kleurstof meer toegevoegd te worden. Daar krijg je dus écht groen katoen van! In het blauw.

opear 3
dna

 

CO2

Sterker nog: de hele circulaire keten, van het verzamelen van jouw versleten spijkerbroek tot het ontrafelen en het spinnen van de garens en het maken van de tenten: Het gebeurt allemaal in Nederland en België. Dicht bij huis. Dat scheelt veel CO2!

 

Plastic flessen

Ook het grondzeil en de ritsen zijn geselecteerd op de groene voetafdruk. Bij de vervaardiging van nieuw bisonyl blijft er bijvoorbeeld veel restmateriaal over. Normaliter verdwijnt dit bij het restafval maar special voor de Karsten Blueline collectie wordt dit nu bij elkaar gegooid en verwerkt tot een “recupasta”. Het resultaat is een net zo stevig maar duurzamer geproduceerd kuipzeil. En de ritsen? Die zijn gemaakt van gerecyclede plastic flessen. Dus zelfs die zijn groen!

opera 4
zelfde

 

De Blueline modellen

Het eerste Blueline model dat uit het energieneutrale (!) atelier in Noord Holland rolde was de Karsten Opera Blueline: de perfecte tent voor twee personen. Afgelopen jaar is daar de Karsten Lacerta Blueline aan toegevoegd: een mooie, ruime tunneltent voor 4 personen. Beide zijn gebaseerd op de reguliere uitvoeringen: de Karsten Opera en de Karsten Lacerta.

Zelf zien?

Vind de dichtstbijzijnde Karsten-dealer

blueline opera
blueline lacerta
Karsten Blueline: écht groen kamperen!

naar de webshop

Made in Holland Made in Holland