Veelgestelde vragen

Regelmatig krijgen we vragen of leuke tips opgestuurd.
Hieronder staan vragen die regelmatig terugkeren.

Zelf een
leuke tip?

Mail 'm ons o.v.v. Tip voor Karsten of laat 'm achter op onze facebookpagina!

Opzetten

De nokventilatie functioneert prima met de bediening aan de touwtjes binnen in de tent, maar van klanten krijgen wij vaak de volgende tip te horen: "Wij hebben de flap bovenop de tent aan de voorkant losgemaakt van de tent en er scheerlijnen aan vastgemaakt. Zo kun je de flap bij mooi weer makkelijk naar achteren klappen en kan de warme lucht uit de tent ontsnappen. Fijn als het 40 graden is. Bij slecht weer sla je de flap met behulp van de scheerlijnen zo weer terug en zet je hem aan de zijkant van de tent vast aan een haring!"

Merkt u dat de slang van uw tent echt leegloopt? Dan kunnen er twee dingen aan de hand zijn:

  • Is de slang met 2 á 3 dagen leeg? De slang is poreus. Pomp de tent dan om de zoveel dagen bij en kom na de vakantie bij ons langs.
  • Is de slang met 1 uur leeg? Dan is een van de slangen lek. Dit gebeurt gelukkig zelden. Bent u toch zo'n pechvogel? Kom dan na uw vakantie even bij ons langs.

Gaat uw tent plooien? Of blijven de slangen niet hard na het opzetten? Bij nieuwe tenten raden we aan om dan het binnenventiel te vervangen*. Bij oudere tenten kan het zo zijn dat de slangen een stukje ingekort moeten worden. Dit kunt u eventueel gemakkelijk zelf doen door de 4 klemmen aan de uiteinden (te vinden in de binnenzijde van de tent) voorzichtig los te draaien met steeksleutel 10 en een stukje naar u toe te trekken. Draai de klemmen opnieuw vast et voila!

*Let op! Vergeet bij vervanging van het ventiel niet om het ventiel netjes aan te draaien met een gaffeltje of momentventielsleutel. Alleen erin stoppen is niet genoeg.

De D-ringen haak je over de deurstokken, zodat de hor blijft hangen. Het middelste lusje dat je gebruikt om de gewone deur mee vast te hangen als je hem oprolt, haak je om de stok van de hordeur heen.

Staat je vraag er niet tussen?

Laat het ons weten!

Made in Holland Made in Holland