Zoeken

Karsten onderdeel Stella Terra van het Solar Team Eindhoven

Studententeam Solar Team Eindhoven van de TU Eindhoven heeft de eerste offroad auto ontwikkeld die rijdt op zonne-energie. Hierdoor is de zonnewagen niet afhankelijk van laadpalen. Daarbij is de Stella Terra robuust genoeg om behalve op verharde wegen ook op onverhard terrein de vaart erin te houden. Begin oktober vertrekt het team naar Marokko om de zonnewagen tot in de Sahara te testen.

En wij hier in het atelier? Wij hadden de eer om een bijdrage te leveren aan het ontwerp. De wagen weegt slechts 1200 kg, waardoor hij op een zonnige dag een actieradius kan bereiken van 630 kilometer. Om de kar compact te houden heeft het team, voor de creatie van een slaapcabine, gekozen voor een hefdak. En voor die constructie kwamen wij om de hoek kijken. Voor het ontwerp van het tentgedeelte althans. En die is mooi gelukt! Al zeggen we het zelf.

De Stella Terra is in Nederland reeds uitgebreid getest, alleen is de variatie in landschappen beperkt. Daarom vertrekt het team in oktober naar Marokko waar de zonneauto een kleine duizend kilometer door verschillende landschappen zal rijden om te eindigen in de Sahara. 100% Op zonne-energie. Wij volgen ze op de voet!

Volg de avonturen van de Stella Terra op de voet via hun Instagram kanaal.

Made in Holland Made in Holland