Opera Blueline

Kamperen was altijd al groen, maar dat kan vanaf nu nóg groener, in de groenste tent van dit moment: de Karsten Opera Blueline. Deze tent is volledig vervaardigd uit gerecyclede materialen. Dát is pas groen!

IMGL2839

Circulaire tent

Wat allereerst in het oog springt is de kleur van het tentdoek. De unieke blauwe tint heeft de tent te danken aan het TenCate BlueCAMP katoen. Dat is een mix van hoogwaardig katoen én gerecyclede spijkerbroeken. Wist je dat er in Europa jaarlijks 640 miljoen spijkerbroeken worden weggegooid? Een deel van die spijkerbroeken wordt nu dus verzameld, ontrafelt, gesponnen tot garen en verwerkt tot nieuwe tent, in de Karsten Blueline!

 

Blauw > groen

Dat betekent een kleinere afvalberg. Maar ook minder waterverbruik, want om 1 kilo katoen te vervaardigen heb je 8.000 liter water nodig. Door een deel van het katoen te vervangen voor spijkerstof kunnen we per tent gemiddeld 50.000 liter besparen. Maar dat is niet alles: doordat het katoen door inmenging van de jeans een unieke blauwe kleur krijgt hoeft er ook geen kleurstof meer toegevoegd te worden. Daar krijg je dus écht groen katoen van! In het blauw.

opear 3
dna

 

CO2

Sterker nog: de hele circulaire keten, van het verzamelen van jouw versleten spijkerbroek tot het ontrafelen en het spinnen van de garens en het maken van de tenten, gebeurt allemaal in Nederland en België. Dicht bij huis. Dat scheelt veel CO2!

 

Plastic flessen

Ook het grondzeil en de ritsen zijn geselecteerd op de groene voetafdruk. Bij de vervaardiging van nieuw bisonyl blijft er bijvoorbeeld veel restmateriaal over. Normaliter verdwijnt dit bij het restafval maar special voor de Karsten Blueline wordt dit nu bij elkaar gegooid en verwerkt tot een “recupasta”. Het resultaat is een net zo stevig maar duurzamer geproduceerd kuipzeil. En de ritsen? Die zijn gemaakt van gerecyclede plastic flessen. Dus zelfs die zijn groen!

opera 4
zelfde

 

Opera 2400

Verder is de Karsten Opera Blueline exact hetzelfde als de Opera 2400: Grote ramen aan weerszijden, een ruime luifel, een ruime stahoogte van 190 cm, een klapkuip en een uitgebreide lijn vol optionele opbergmogelijkheden. Alleen het materiaal is duurzamer. Dat maakt het kamperen nóg een stukje zorgelozer dan het altijd al was met een Karsten.

Karsten Blueline: écht groen kamperen!

naar de webshop

Made in HollandMade in Holland