Zoeken

We slaan de handen ineen met Easy Caravanning!

Vorig jaar waren Karsten Tenten uit Zwaag en Easy Caravanning uit Emmen al te zien op een gezamenlijke stand op de Kampeer & Caravan Jaarbeurs in Utrecht én de Caravana in Leeuwarden. Dit jaar zetten de Nederlandse bedrijven de volgende strategische stap door hun krachten verder te bundelen.

‘Sinds de introductie van de TakeOff produceren wij het tussencanvas (tussen trailer en hefdak) voor Easy Caravanning en hebben we samen de bijpassende modulaire luifel-tent ontwikkeld. Bij Karsten geloofden we direct in dit cross-over kampeermiddel. Anders dan bij traditionele toercaravans, ben je dankzij het tentdoek veel meer een met de omgeving. En daar houden wij van. Daarom zijn we direct aan boord gestapt tijdens de productontwikkeling in 2019’, aldus Marc Takken, directeur-eigenaar van Karsten Tenten in Zwaag. Takken vervolgt: ‘Bij Karsten was ons businessmodel tot voor kort gebaseerd op 2 pijlers: kampeertenten (onder de naam Karsten Tenten) en werktenten (onder de naam Tent World Unlimited). Qua seizoenspatroon vullen deze twee productlijnen elkaar goed aan. Maar we waren eigenlijk al een poosje op zoek naar een 3e pijler waarmee we de senior tentkampeerder, en de tentkampeerder die nóg meer luxe, comfort en faciliteiten zoekt, blijvend aan ons kunnen binden. Het productportfolio van Easy Caravanning vormt hierin de perfecte aanvulling. Dus toen we de mogelijkheid kregen om onderdeel te worden van deze innovatieve Nederlandse kampeerfabrikant hebben wij geen moment getwijfeld. Temeer omdat de bestaande samenwerking de afgelopen 5 jaar al bijzonder prettig verloopt. We hebben echt een klik met elkaar – spreken dezelfde no-nonsense taal – en dat is belangrijker dan wat dan ook.’

Karsten Tent World – Zwaag

Maarten de Roos, oprichter en directeur-mede-eigenaar van Easy Caravanning vult Marc aan: ‘We zijn bijzonder verheugd met Karsten en hun commitment, dat nu kracht is bijgezet door samen met ons Easy Caravanning verder uit te bouwen. We zetten beiden al flink in op duurzaamheid. Niet geheel toevallig won Karsten de 1e prijs voor Meest Duurzame Kampeermiddel in 2022 en wij met de TakeOff, inspelend op de trend van elektrificatie van het wagenpark, een jaar later. We zijn echt complementair aan elkaar.

Maarten de Roos

Onze producten kenmerken zich door kleine afmetingen, een laag gewicht en aerodynamische eigenschappen, wat ze bij uitstek het ideale kampeermiddel maakt voor bezitters van elektrische auto’s, hybride auto’s en auto’s met kleine brandstofbesparende verbrandingsmotoren. Eenmaal op bestemming willen we dat het onze klanten aan niets ontbreekt. Hef-schuif oplossingen en slim en gemakkelijk extra ruimte creëren met tentdoek, zijn hierbij de sleutel. Daarom kunnen we ons geen betere businesspartner voorstellen dan Karsten. In de nabije toekomst zullen we hand in hand nieuwe – made in Holland – kampeerconcepten ontwikkelen waarbij duurzaamheid, luxe maar ook het echte buitenlevengevoel door toepassing van tentdoek van katoen, centraal staan.

Onze samenwerking zal kracht bijgezet worden met de toevoeging ‘powered by Karsten’ in het huidige logo van Easy Caravanning.

Made in Holland Made in Holland