Al waaien de mussen van het dak: als je in een Karsten Tent vertoeft hoef je jezelf geen zorgen te maken over de wind. Onze tenten zijn écht stormvast. Ze zijn niet voor niets favoriet aan de overkant van het kanaal. Maar hoe kan dat nou precies? Wat is het geheim? Een verklaring in 4 punten!
Onze tenten zijn zo ontworpen dat de wind er bijna geen vat op krijgt. Het ronde ontwerp zorgt ervoor dat de tent geen weerstand biedt of windkracht vangt. Elke windvlaag stroomt soepel en zonder turbulentie langs de rondingen. Zo aerodynamisch! En dat merk je als het stormt. Terwijl jij in opperste staat van paraatheid in je tent staat, moet je gerustgesteld concluderen dat de wind echt geen grip krijgt op je tent. Ga er maar even rustig bij zitten, die wind duurt nog wel even.
Niet alleen het knappe katoen en het stevige garen zorgen voor een rotsvaste tent in de branding, de crux zit ‘m in het frame. Zo zitten de buizen van de oppomptenten niet zomaar vol lucht, zoals een ballonnetje* maar laat je ze vol lucht lopen onder druk. Er gaat zo’n 3,5 bar in elke buis. En als er storm aankomt, kun je daar nog een barretje bovenop gooien om ervoor te zorgen dat de slangen niet al teveel indeuken. Deuken ze wel een beetje in? Geen nood: je deukt ze eenvoudig weer uit. Maar je kunt er gerust op zijn dat de tent nergens heen gaat. Draai jezelf rustig nog eens om terwijl de wind om je tent heen buldert. Weltrusten!
Het frame van de luifels en van onze tunneltenten bestaat uit stevige aluminium boogstokken. De buizen hebben een doorsnee van 26 mm dus die zijn al behoorlijk stevig van zichzelf, maar opgeborgen in de katoenen stoksleuf met een stevige YKK rits ben je er helemaal van verzekerd dat ze geen kant op gaan. Het is niet voor niets dat onze eerste tunneltent als beste uit de stormtest kwam van de ANWB. Daar durft geen tentenmaker aan te tippen, terwijl onze tenten in de basis nog precies dezelfde zijn als de eerste. Immers: aan een goed recept moet je niet tornen.
Als je een Karsten Tent opzet heb je aan een paar haringen en scheerlijnen genoeg om ‘m mooi strak te krijgen. Eén aan elke vleugel van de Oppomptent en twee aan de voorste luifel (of een paar meer in geval van de Combiluifel). De tunneltent heeft er aan de voorzijde ook aan twee genoeg + een aantal aan de achterzijde. Is er storm in aantocht? Dan doe je er verstandig aan om ook een scheerlijn te monteren aan de extra stormafspanpunten die je aan de tent en luifels kunt vinden. Die zien eruit als op onderstaande afbeelding. Extra setjes scheerlijnen worden standaard meegeleverd in het haringzakje. Zo ben je er helemaal zeker van dat de tent nergens heen gaat!
Tot slot is er dat wondere vaste kuipzeil. Die is 25 cm hoog aan elke zijde, en bij het sluiten van de tent netjes vast te zetten aan de voordeur. Zo kan er geen wind tussendoor kieren én houd je lekker droge voetjes.
Dat is natuurlijk wel zo fijn, immers: Een goeie kampeervakantie = een zorgeloze kampeervakantie!
*zoals opblaastenten van andere merken