Karsten Tenten in de prijzen!

Wat zijn we vereerd! Donderdagavond 29 november werd ons team overweldigd tijdens de Noord Holland Noord Business Awards van Nederlandse Zaken. Hier mochten we niet alleen de hoofdprijs in ontvangst nemen voor MKB Midden maar óók de Publieksprijs. Wat zijn we trots!

Met een flinke afvaardiging waren we aanwezig in de Cultuurkoepel van Heiloo. Donderdag 15 november jl. was de jury al op bedrijfsbezoek geweest om ons te ontmoeten en een indruk te krijgen van de 6 criteria waarop ze ons moesten beoordelen: Duurzaamheid, regionale betrokkenheid, vernieuwing, bedrijfsrisico concurrentiepositie en inspiratie. Maar het was vooral het begrip “veerkracht” dat rondgalmde tijdens de prijsuitreiking. Een gegeven waar ook wijzelf nog dikwijls van opkijken.

Karsten 2018

Want wat is er een hoop gebeurd dit jaar. We beseffen het onszelf nog maar nauwelijks. De nominatie voor de NHN Business Awards gaf ons de gelegenheid om even pas op de plaats te maken en terug te kijken op alles wat ons dit jaar overkomen is. Aan de grond genageld bij het aanschouwen van die gigantische vuurzee in maart kwamen we allemaal ongemerkt al tot dezelfde conclusie: Karsten bestaat. En zal voortbestaan. “Wanneer kunnen we weer beginnen?” Dankzij een onvermoeibaar team en een gigantisch netwerk van mede-ondernemers, familie en sympathisanten konden we nog geen dag na de brand al een kantoor betrekken van waaruit we dag in dag uit alles op alles zetten om zo snel mogelijk weer aan de slag te kunnen. En dat lukte: Nog geen maand later snorden de naaimachines alweer en een maand later opende ook de winkel haar deuren. Ready voor het hoogseizoen. En toen- was het ineens oktober en werden we genomineerd!

Publieksfavoriet

Samen met mede-West Fries Snaas Metaalwaren en Mediabedrijf MEO uit Alkmaar waren we in de race voor de NHN Business Award MKB Midden (10 – 100 fte). Het rapport dat de jury n.a.v. het eerdere bezoek had samengesteld was het zwaargewicht in de uitslag maar ook de pitch die elk bedrijf deze avond moest geven woog mee in het eindoordeel. Wat dat betreft was de concurrentie moordend: beide concurrenten zijn prachtige ondernemingen en maakten echt net zoveel kans op de award. En dan te bedenken dat alle genomineerden uit een gigantische longlist zijn gefilterd! We waren dan ook maar wát vereerd toen het kwartje viel dat wíj de award in de wacht hadden gesleept.

Bij de aankondiging van de Publieksaward moesten we behoorlijk met de oogjes knijpen: in week 1 was er geen Karsten te bekennen in het stemoverzicht. En ook week 2 omvatte geen Karsten. We werden een beetje onzeker: wij hadden toch óók gestemd? Tot week 3: ineens torenden we met een flinke staat boven de andere finalisten uit. Liefst 1266 stemmen in totaal. Wow. Wát een eer. Ook dít is Karsten 2018!

Made in HollandMade in Holland