Demonstraties 2019

Nieuwsgierig naar de Karsten Tenten? In de loop van het jaar worden er diverse demonstraties gegeven in de Karsten Travelstore in Zwaag, de Nederlandse dealer in Karsten Tenten.

Tentenbouwers van Karsten Tenten BV showen dan uitgebreid met welk gemak je een Karsten Tent opzet én afbreekt. Geef je ogen goed de kost en stel elke vraag die op je lippen brandt. Ze vertellen je graag honderduit over de fijne kneepjes; slimme oplossingen en de kleinste details. De inloop is vrij. Locatie: Oude Veiling 56 in Zwaag (Noord-Holland).

Demo Oppompbare Karsten Tent

  • Zaterdag 20 april | 14.00 – 15.00 uur
  • Zaterdag 7 september | 14.00 – 15.00 uur

Demo Karsten Tunneltent

  • Zondag 2 juni | 14.00 – 15.00 uur

Dit wordt onze nieuwe tent!

Nog geen jaar na de brand presenteren we vol trots de plannen voor het nieuw te bouwen winkelpand op onze oude vertrouwde locatie aan de Factorij. De bedrijfshal aan de Oude Veiling waar we nu zitten barst bijna uit zijn voegen en we zijn nodig toe aan de zee van ruimte die we gewend waren!

Begin april zal de eerste paal geslagen worden van de nieuwbouw. Voor het ontwerp van het gebouw liet de architect zich inspireren door de nieuwe Karsten Lacerta. Met de diepe luifel en de grote glazen pui heeft het nieuwe gebouw er veel van weg, en er is – net als in de Lacerta – ruimte genoeg voor onze hele familie. Waar het atelier het momenteel moet doen met een krappe 600 m2 is er in het nieuwe pand ruim 1600 m2 gereserveerd voor de productie van Karsten Tenten. Eindelijk weer ademhalen! De tenten zullen hoog en droog vervaardigd worden aan de linkerkant van de 1e verdieping terwijl de hele rechterkant van het pand gereserveerd is voor de Karsten Travelstore. Natuurlijk inclusief gigantische nieuwe vijver vol karpers!

Pand van de toekomst
In totaal beslaat de nieuwbouw een oppervlakte van 7200 m2. Vergeleken met de huidige 3100 m2 is dat een flinke vooruitgang. Die vooruitgang is ook terug te vinden in andere facetten van het ontwerp: zo streven we met de installatie van zowel een aardwarmtepomp als een flink aantal zonnecollectoren naar een energieneutraal pand; zijn er twee keer zoveel parkeerplaatsen; is de laad- en losplek verplaatst naar de Factorij-zijde om de Dorpsstraat te ontlasten van vrachtverkeer, en zal een sprinklerinstallatie over beide etages ons behoeden voor een herhaling van de 9 maart vorig jaar.

Naar verwachting zal het pand eind dit jaar opgeleverd worden.
Opening: maart volgend jaar.

Blijf op de hoogte via ons Nieuwbouw blog –>

Karsten Tenten op de Vakantiebeurs

Ook dit jaar zijn we weer te vinden op de Vakantiebeurs in Utrecht die ditmaal plaatsvindt van 10 januari t/m zondag 13 januari. Met diverse beursacties én een hele gave winactie!

Je vindt onze tenten dit jaar deftig op gesteld tussen zand en schelpjes, het thema is dan ook niet voor niets ‘kamperen aan de kust’, haal de slippers maar uit de kast! Op stand 07.B131 kijken onze tenten uit naar je komst!

Winactie

Ook onze nieuwe Novia is te bewonderen tijdens de beurs. Een stevige bijzetter die garant staat voor jaren kampeerplezier voor jong en oud! Goed nieuws! Je kunt een Novia winnen! Hiervoor hoeft je geen moeilijke puzzels op te lossen of de meest originele slagzin uit je mouw te schudden. Alleen je gegevens achter laten is voldoende.

Openingstijden

Donderdag 10 januari  10.00 – 17.30 uur
Vrijdag 11 januari  10.00 – 17.30 uur
Zaterdag 12 januari  10.00 – 20:00 uur*
Zondag13 januari  10.00 – 17.30 uur


* Ook dit jaar is de Vakantiebeurs op zaterdag tot 20.00 uur geopend. We maken deze avond extra feestelijk met nog meer entertainment en een internationaal activiteitenprogramma.

Karsten Tenten in de prijzen!

Wat zijn we vereerd! Donderdagavond 29 november werd ons team overweldigd tijdens de Noord Holland Noord Business Awards van Nederlandse Zaken. Hier mochten we niet alleen de hoofdprijs in ontvangst nemen voor MKB Midden maar óók de Publieksprijs. Wat zijn we trots!

Met een flinke afvaardiging waren we aanwezig in de Cultuurkoepel van Heiloo. Donderdag 15 november jl. was de jury al op bedrijfsbezoek geweest om ons te ontmoeten en een indruk te krijgen van de 6 criteria waarop ze ons moesten beoordelen: Duurzaamheid, regionale betrokkenheid, vernieuwing, bedrijfsrisico concurrentiepositie en inspiratie. Maar het was vooral het begrip “veerkracht” dat rondgalmde tijdens de prijsuitreiking. Een gegeven waar ook wijzelf nog dikwijls van opkijken.

Karsten 2018

Want wat is er een hoop gebeurd dit jaar. We beseffen het onszelf nog maar nauwelijks. De nominatie voor de NHN Business Awards gaf ons de gelegenheid om even pas op de plaats te maken en terug te kijken op alles wat ons dit jaar overkomen is. Aan de grond genageld bij het aanschouwen van die gigantische vuurzee in maart kwamen we allemaal ongemerkt al tot dezelfde conclusie: Karsten bestaat. En zal voortbestaan. “Wanneer kunnen we weer beginnen?” Dankzij een onvermoeibaar team en een gigantisch netwerk van mede-ondernemers, familie en sympathisanten konden we nog geen dag na de brand al een kantoor betrekken van waaruit we dag in dag uit alles op alles zetten om zo snel mogelijk weer aan de slag te kunnen. En dat lukte: Nog geen maand later snorden de naaimachines alweer en een maand later opende ook de winkel haar deuren. Ready voor het hoogseizoen. En toen- was het ineens oktober en werden we genomineerd!

Publieksfavoriet

Samen met mede-West Fries Snaas Metaalwaren en Mediabedrijf MEO uit Alkmaar waren we in de race voor de NHN Business Award MKB Midden (10 – 100 fte). Het rapport dat de jury n.a.v. het eerdere bezoek had samengesteld was het zwaargewicht in de uitslag maar ook de pitch die elk bedrijf deze avond moest geven woog mee in het eindoordeel. Wat dat betreft was de concurrentie moordend: beide concurrenten zijn prachtige ondernemingen en maakten echt net zoveel kans op de award. En dan te bedenken dat alle genomineerden uit een gigantische longlist zijn gefilterd! We waren dan ook maar wát vereerd toen het kwartje viel dat wíj de award in de wacht hadden gesleept.

Bij de aankondiging van de Publieksaward moesten we behoorlijk met de oogjes knijpen: in week 1 was er geen Karsten te bekennen in het stemoverzicht. En ook week 2 omvatte geen Karsten. We werden een beetje onzeker: wij hadden toch óók gestemd? Tot week 3: ineens torenden we met een flinke staat boven de andere finalisten uit. Liefst 1266 stemmen in totaal. Wow. Wát een eer. Ook dít is Karsten 2018!

De Karsten Novia

Dit najaar, tijdens de Kampeer en Caravan Jaarbeurs 2018, lanceerde Karsten Tenten de jongste telg uit de Karsten Tenten-familie: De Karsten Novia. De 5e tent uit de succesvolle lijn tunneltenten en de kleinste in zijn soort.

Compact

Met slechts 11,7 kilo schoon aan de haak is de Novia een bijzonder compacte Karsten Tent. Toch is het een bijzettent van formaat waarin twee volwassenen met gemak comfortabel kunnen slapen. Kinderen zullen zich dan ook koning te rijk voelen in de royale slaapcabine van de Novia.

Snel

Doordat de Karsten Novia vrij laag is en uit één stuk bestaat is het opzetten gepiept in slechts in 5 minuten. Het is een kwestie van uitrollen, haringen inslaan, de 2 voorgevormde stokken doorvoeren, de stoksleuven dichtritsen en voila. Kind kan de was doen! Terwijl u een ijsje verorbert. Of uw eigen tent opzet. Wedstrijdje doen? Wiens tent zal er eerder staan?

Bestel in onze travelstore

Sneak preview nieuwe Karsten Tent

Er zit een spiksplinternieuwe Karsten Tent in de pijplijn! Het prototype is inmiddels gereed, maar zal pas gepresenteerd worden tijdens de Kampeer en Caravan Jaarbeurs in Utrecht.

Mondjesmaat worden de eerste contouren van de tent naar buiten gebracht. Nieuwsgierig? Scroll naar beneden voor de eerste vage kiekjes! Nog een tipje van de sluier: hij is 315 cm lang, 180 cm breed ennnn 120 cm (!) hoog.

Kan je niet wachten om ‘m in het echt te zien? Je kunt ons tijdens de Kampeer en Caravan Jaarbeurs vinden in hal 11 standnummer C002. Met korting naar de beurs? Bestel je kaarten via deze link en betaal geen 12,50 maar slechts 9,- voor een dagkaart of zelfs 7,- voor een middagkaart.

Tot op de beurs!

Nieuwe Karsten Verandaluifel op de KCJ

We hebben niet bepaald niet stil gezeten dit jaar. Zo lanceren we deze editie van de KCJ niet alleen de nieuwe Karsten Novia maar ook een splinternieuwe Verandaluifel. De grootste luifel tot noch toe!

Een echte bijzettent, dat is de nieuwe Karsten Novia. Met slechts 11,7 kilo en een hoogte van 1.20 maar een diepte van ruim 3 meter is de Novia met recht een kleine tent van formaat. In slechts 5 minuten op te zetten en van de kwaliteit die je van Karsten gewend bent. Perfect voor op doorreis of als bijzetter voor de kinderen. En het leukste is: je kunt ‘m winnen tijdens de beurs! Bezoek onze stand (11.C002) voor meer info.

Karsten Verandaluifel

Daarbij lanceren we de Karsten Verandaluifel. De nieuwste en meest ruime luifel voor de Karsten Tent tot noch toe. De Verandaluifel bestaat uit 1 stuk en is bijzonder royaal met zijn lengte van ruim 2 meter. Zo creëer je in korte tijd een fijn ruim onderkomen voor het hele gezin. De luifel wordt standaard geleverd inclusief afsluitwand en is uit te breiden met een kuipzeil of regenluifel.

Nazomeractie

Ben je gecharmeerd van de stevige en veilige Karsten Tenten? Profiteer tijdens de beurs direct van de Nazomeractie! Zo krijg je bij elke nieuwe complete Karsten Tent niet alleen 10% korting maar ook nog eens een gratis accessoirepakket cadeau t.w.v. max. 144,- Zo ga je direct compleet, een zorgeloze vakantie tegemoet!

Je vindt Karsten Tenten op de Kampeer en Caravan Jaarbeurs 2018 in Hal 11 op standnummer C002.

Karsten fotocontest 2018 [gesloten]

Ook deze zomer organiseren we weer een Karsten Fotocontest! Maar dit jaar een tikkeltje anders: iedereen mag meedoen met al zijn allermooiste Karsten Tent-kiekjes allertijden.

Knus op de camping of out in the open: alle inzendingen dingen mee naar de prijzen die de Karsten Travelstore ter beschikking stelt. En dit jaar mogen echt alle foto’s allertijden meedoen: schiet je die prachtfoto deze zomer? Of schoot je ‘m 10, 20 of zelfs 30 jaar terug? Stuur ze allemaal in en ding automatisch mee naar de 1e, 2e of 3e prijs. De grootste voorwaarde is dat je de foto zelf geschoten hebt. Klik hier voor een overzicht van de actievoorwaarden.

Alle prijzen op een rijtje:

Meedoen is simpel: mail de mooiste foto(‘s) van je Karsten Tenten, met je naam en de locatie van de foto’s, o.v.v. Karsten Fotocontest 2018 naar communicatie@karstententen.nl en je dingt al mee in de Karsten Fotocontest 2018. Door mee te doen aan de Karsten Fotocontest ga je automatisch akkoord met de actievoorwaarden.

Zet ‘m op! Met vooral veel kampeerplezier natuurlijk 🙂

Bekijk de uitslag