Demonstraties 2020

Nieuwsgierig naar de Karsten Tenten? In de loop van het jaar worden er diverse demonstraties gegeven in de Karsten Travelstore in Zwaag, de Nederlandse dealer in Karsten Tenten.

Tentenbouwers van Karsten Tenten BV showen dan uitgebreid met welk gemak je een Karsten Tent opzet én afbreekt. Geef je ogen goed de kost en stel elke vraag die op je lippen brandt. Ze vertellen je graag honderduit over de fijne kneepjes; slimme oplossingen en de kleinste details. De inloop is vrij. Locatie: De Factorij 9 in Zwaag (Noord-Holland).

 • Goede Vrijdag 10 april | 14.00 – 15.00 uur
 • Zaterdag 11 april| 14.00 – 15.00 uur
 • Zaterdag 23 mei | 14.00 – 15.00 uur
 • Zondag 24 mei | 14.00 – 15.00 uur
 • Zaterdag 29 augustus | 14.00 – 15.00 uur

Winnaars Karsten Fotowedstrijd 2019

De winnende foto’s van de Karsten Fotocontest 2019 zijn bekend! We hebben in de loop van de zomer veel inzendingen mogen verwelkomen en de ene was nog mooier, adembenemender, knusser of origineler dan de andere, maar er kunnen er helaas maar 3 de winnaar zijn..

Daarom presenteren we u met trots, de winnende foto’s. Met op 1 die van familie Van den Heuvel met hun Karsten aan ’t Kogerstrand op Texel. Op de 2e plaats de dappere kleine van de familie Plak die eventjes een Karsten Tent opzet in de Ardéche. En op 3 het hotelkamertafereeltje van de familie Groot in Wertheim. De winnaars zijn inmiddels op de hoogte gesteld.

Niet gewonnen? Niet getreurd, volgend jaar lanceren we weer een spiksplinternieuwe contest. Graag tot dan!

2e Prijs

3e Prijs

De gaafste Festivaltent ooit

Ontwerp de gaafste, beste, innovatiefste en duurzaamste festivaltent ooit. Dat was de opdracht aan architectuurstudenten en jonge architecten in de allereerste ArchiTenten Challenge, een tentontwerpwedstrijd georganiseerd door BNA en Lowlands.

Het winnende ontwerp zou werkelijkheid gemaakt worden in het atelier van Karsten Tenten om vervolgens een ereplek te krijgen op Lowlands 2019. Van de ruim 60 inzendingen en 3 finalisten is er inmiddels 1 winnend ontwerp overgebleven. De jury (met o.a. onze eigenste Marc Takken) verkoos het ontwerp van Jasper Manders met zijn Inside out There-tent als allerbeste.

Lowlands-directeur Eric van Eerdenburg: “Deze winnaar is een verrijking voor het festivalcampinglandschap: het is een innovatieve tent, die bovendien kan worden geconfirugreerd tot een collectieve tent. Een duurzaam alternatief ook voor de vele wegwerptentjes die elk jaar op de camping worden achtergelaten.”

Over de winnende ArchiTent

De Inside out There van Manders is een razendsnel opblaasbare 2 persoons-festivaltent die geen scheerlijnen heeft en nauwelijks haringen behoeft. Omdat de tent aan beide zijden open kan, zorgt de luchtcirculatie voor verkoeling. Ook fijn: je kunt er in liggen, zitten en staan. Bovendien heeft dit tentje de unieke mogelijkheid om een serie tentjes aan elkaar te schakelen zodat er een gemeenschappelijke binnenruimte ontstaat. Een dergelijke configuratie voor 8 personen (4 tenten) wordt nu, as we speak, in het atelier van Karsten Tenten gebouwd voor Lowlands! Daar zal ie vrijdag 16 augustus opgezet worden tussen de twee ingangen van het festivalterrein in, waar een groep van 8 gelukkige winnaars de Inside out There het hele weekend op zal warmen. Dat wordt vast ongekend!

De ArchiTenten Challenge

BNA wil met de ArchiTenten Challenge op een kleinschalige, ludieke manier aandacht vragen voor de kracht van het ontwerp voor verduurzaming van ons leven. Dankzij het succes van deze eerste editie hebben Lowlands, BNA, Grrr en Karsten Tenten het voornemen uitgesproken om in 2020 een vervolg te geven aan de ArchiTenten Challenge. Wordt vervolgd!

 

Foto-impressies van de hand van Jasper Manders, Cepezed

De Verandaluifel

De jongste luifel in de Karsten Tenten lijn: de spiksplinternieuwe Verandaluifel. De meest ruime luifel voor de Karsten Tent ooit.

De Verandaluifel bestaat uit 1 stuk en is bijzonder royaal met een lengte van ruim 2 meter. Zo creëer je in korte tijd een fijn ruim onderkomen voor het hele gezin. De Verandaluifel wordt standaard geleverd inclusief afsluitwand met kleuraccenten naar wens zodat hij een mooie set vormt met je basistent. Eventueel is de luifel uit te breiden met een kuipzeil of regenluifel.

Geschikt voor de Karsten 280, 300, 350 en 380.

In het kort

 • Royale luifel
 • 2.20 meter diep
 • Complete set
  (incl. afsluitwand)
 • Zo opgezet!
 • Rechte wanden
 • Een zee aan ruimte

Shop de Verandaluifel

[GESLOTEN] Karsten Fotowedstrijd 2019

Knus op de camping of out in the open: hoe staat jouw Karsten er dit jaar bij? Schiet er een goeie plaat van en doe mee met de Karsten Fotowedstrijd 2019! De mooiste 3 maken kans op een van de artikelen van ons splinternieuwe private label.

Omdat we onszelf door de jaren heen bewezen hebben als expert op het gebied van gemak, comfort, een stevige constructie en fijne ventilatie breiden we onze collectie uit met een nieuwe lijn kampeerspullen. Omdat comfortabel kamperen een totaalplaatje is!

De prijzen op een rijtje:

Meedoen is simpel: stuur je mooiste Karsten Tent-foto’s in.

Zet ‘m op! Met vooral veel kampeerplezier natuurlijk 🙂

 

1e Prijs: Karsten SI Boxmatras DUO

t.w.v. € 239,95

Zelfopblaasbare tweepersoons slaapmat met snelventiel, isolerende vulling en rechte zijwanden. Door het snelventiel heeft de mat zichzelf opgeblazen in een oogwenk en kan je ‘m ook gemakkelijk leeg laten lopen na gebruik. TIP: Creëer je eigen comfort en bepaal zelf de hardheid van de mat te door het ventiel tijdig dicht te draaien!

Karsten SI Boxmatras Droom 10 DUO

Lees meer >

2e Prijs: Karsten SI Boxmatras SINGLE 

t.w.v. € 169,95

De perfecte combinatie tussen comfort en pakvolume! Dat is deze zelfopblaasbare slaapmat van Karsten met snelventiel, isolerende vulling en rechte zijwanden. Door het snelventiel heeft de mat zichzelf opgeblazen in een oogwenk en kan je ‘m ook gemakkelijk leeg laten lopen na gebruik.

KARSTEN SI BOXMATRAS DROOM 10 SINGLE

Lees meer >

3e Prijs: Karsten Cosy Carpet

t.w.v. € 49,95

De Karsten Cosy Carpet is een mooi outdoortapijt uit de nieuwe collectie kampeerspullen van Karsten Tenten. Uitermate geschikt voor gebruik in de (voor)tent of in de tuin of op het strand. Gemaakt van hoge kwaliteit en lichtgewicht 100% polypropyleen (390 gr/m) waardoor het tapijt niet alleen waterproof en schimmelwerend is maar ook UV-bestendig. Hierdoor heb je jaren plezier van de Cosy Carpet!  Het tapijt wordt standaard geleverd inclusief handige draagtas.

KARSTEN COSY CARPET

Lees meer >

 

Voorwaarden Karsten Fotowedstrijd 2019

Karsten Tenten trekt Europa in

Met een unieke lijn tentmodellen, de beste oppompbare tent en diverse gebruikersawards hebben we onze sporen in Nederland inmiddels wel verdient, maar Europa- daar ligt nog een wereld aan mogelijkheden. Daarom pompen onze Noord-Hollandse tentenbouwers eind deze maand de tenten op in München voor de grootste Outdoorbeurs van Europa.

Tijdens Outdoor by ISPO, van 30 juni t/m 3 juli, zullen we ons voor het eerst presenteren aan het grote Europese publiek om retailers te enthousiasmeren voor de verkoop van de onverwoestbare gezinstenten van katoen. Naast de meermaals bekroonde oppompbare Karsten Tent zullen we ons daarnaast richten op onze nieuwste lijn tunneltenten. Gemaakt van dezelfde sterke materialen als de oppompbare Karsten Tent, opgezet in een handomdraai en als beste getest in de ANWB Tententest. Na succesvolle marktintroducties in Engeland, Zuid Korea en Japan zijn we op zoek naar sterke retailers met een passie voor kwaliteitstenten om onze tenten verder onder de aandacht te brengen.

Human Comfort

In München delen we de stand met Human Comfort, de expert op het gebied van comfortabele kampeer- en reisartikelen. Met de slogan “onderweg met het comfort van thuis” zijn de kampeerartikelen van dit kwaliteitsmerk de perfecte aanvulling op onze hoogwaardige Karsten Tenten. Daarbij is het design van het kampeermeubilair niet alleen functioneel en compact maar vooral ook verrassend mooi. Daar mag je mee gezien worden!

Outdoor by ISPO 2019, 30 juni t/m 3 juli in München. Karsten Stand: Hall FM | Standnummer FGL.750

WINST PUBLIEKSPRIJS OVNH!

Woensdagavond 15 mei togen we met 25 collega’s naar de Philharmonie in Haarlem voor de finaleavond van de Ondernemingsverkiezing van Noord Holland. Zouden we in de prijzen vallen? Of gewoon een gezellige avond beleven?

We waren genomineerd in de categorie MKB Midden en de concurrentie was behoorlijk. We bleken doorgedrongen te zijn tot de top 3! Maar uiteindelijk ging Microtechniek Groep uit Beverwijk er met deze prijs vandoor. Vervolgens vielen onze buren van Van Der Laan in de prijzen in de categorie MKB Grootbedrijf. Wat waren we trots! Maar we werden nóg trotser toen bleek dat wij, van alle 30 genomineerden, de felbegeerde Publieksprijs in ontvangst mochten nemen. Wat een eer! Zo gaaf!

Via deze weg willen we al onze fans, familie, vrienden, partners, buren en iédereen die ons een warm hart toedraagt bedanken voor het vertrouwen. En ieders stem. Jullie vervullen ons met trots. BEDANKT!

Lees meer:

Karsten Tenten wint publieksprijs na moeilijk jaar: “Zo hard gewerkt om er bovenop te komen” (NH Nieuws)

Karsten Tenten jaar na grote brand winnaar publieksprijs Ondernemingsverkiezing Noord-Holland (Noord Hollands Dagblad)

Westfriese bedrijven pakken 3 van de 4 ondernemersprijzen van NH (Westfriesland in Bedrijf.nl)

Van der Laan, Microtechniek en Ventis Beste Ondernemingen van Noord-Holland (OVNH.nl)

Karsten Tenten in vakjury Architenten Challenge

Ontwerp de gaafste tent ooit. Dat was de opdracht aan jonge architecten en architectuurstudenten (tot 35 jaar) in de ArchiTenten Challenge. De gaafste tent voor Lowlands-campinggasten welteverstaan. Het winnende tentontwerp wordt daadwerkelijk geproduceerd door Karsten Tenten BV en op Lowlands in de schijnwerpers gezet.

Uit maar liefst 66 inzendingen heeft de vakjury inmiddels 3 finalisten gekozen. Tot en met 28 mei kan iedereen stemmen op zijn/haar favoriete Architent via www.architenten.nl

De Challenge

De ArchiTenten Challenge is bedoeld om met name architectuurstudenten en jonge architecten (tot 35 jaar) uit te dagen hun creatieve talent in te zetten voor het ontwerpen van een gave festivaltent. Lowlands-directeur Eric van Eerdenburg: ‘De ArchiTenten Challenge sluit mooi aan bij onze drang om te vernieuwen. Misschien dat een jonge architect een mooie, duurzame tent ontwerpt die de wegwerptent overbodig maakt. Maar het zou ook te gek zijn als iemand letterlijk en figuurlijk een groot gebaar inzendt dat je een totaal andere kijk biedt op kamperen.’

Op 3 juni wordt de winnende ArchiTent bekend gemaakt waarna deze vervaardigd zal worden in het atelier van Karsten Tenten in Noord Holland en een ereplek krijgt op Lowlands, van 16 t/m 18 augustus.

De 3 finalisten

1.     De Trektent
Bart Meere (25), student Civiele Techniek TU Delft

De Trektent is een eenvoudig op te zetten en compact op te vouwen tent. De Trektent staat niet binnen 2 seconden zoals de opgooitent, maar staat zeker binnen een paar minuten. Met dit originele systeem is de tent hoe groot dan ook door 1 persoon op te zetten. Het doek, de slurven en de touwen zijn een oprolbaar/opvouwbaar geheel, zodat de tent makkelijk weer mee naar huis kan.

2.     Inside out There
Jasper Manders (31), bouwkundig ingenieur Cepezed

Deze ultieme 2 persoons-festivaltent is opblaasbaar en is geschikt voor koude en warme dagen. Je kunt de tent letterlijk binnenstebuiten keren in combinatie met het tentdoek. Zo houdt ie aan de ene kant de warmte vast en blijft ie aan de andere kant koel. Ook fijn: je kunt in de tent zitten zonder je hoofd te stoten, terwijl je aan de voorkant zelfs kunt staan dankzij het handige aanpasbare frame. Bovendien maakt een reflecterend materiaal deze tent tot een echte eye-catcher.

3.     Communitytent Bending Bamboo
Bernd de Groot (23), student Architectuur & Built Environment Hanzehogeschool Groningen

Deze tent, bedoeld voor groepen, bestaat uit 5 tentdelen waarin 10 personen kunnen kamperen. Dankzij de luifel ontstaat een ‘gemeenschappelijk binnenplein’ waaromheen de tenten zijn gegroepeerd. Deze luifel dient daarnaast ook voor bescherming tegen regen en zon, op deze manier kunnen de kampeerders 24/7 met elkaar eten, feesten en chillen.

De jury

 • Fred Schoorl, BNA
 • Eric van Eerdenburg, Lowlands
 • Marc Takken, Karsten Tenten
 • Dre Wapenaar, tentkunstenaar
 • Hester van Dijk, Overtreders W
 • Ronald Schleurholts, Cepezed Architecten

 

Stem!

 

Finalist OVNH!

We zijn genomineerd! Alweer? Ja alweer! Maar ditmaal voor een grotere ondernemingsprijs, namelijk die van heel Noord Holland. Begin april heeft de jury ons al een bezoek gebracht en 15 mei zal blijken of we bij hen in de smaak zijn gevallen en MKB Onderneming van Noord Holland 2018 – 2019 zullen worden. Maar er is meer; daarnaast dingen we mee naar de Publieksprijs. En die kunnen we alleen winnen met behulp van jou!

Help je ons mee deze mooie prijs te winnen? 💚

STEM!

Check ons Promotiefilmpje >>

Demonstraties 2019

Nieuwsgierig naar de Karsten Tenten? In de loop van het jaar worden er diverse demonstraties gegeven in de Karsten Travelstore in Zwaag, de Nederlandse dealer in Karsten Tenten.

Tentenbouwers van Karsten Tenten BV showen dan uitgebreid met welk gemak je een Karsten Tent opzet én afbreekt. Geef je ogen goed de kost en stel elke vraag die op je lippen brandt. Ze vertellen je graag honderduit over de fijne kneepjes; slimme oplossingen en de kleinste details. De inloop is vrij. Locatie: Oude Veiling 56 in Zwaag (Noord-Holland).

Demo Oppompbare Karsten Tent

 • Zaterdag 20 april | 14.00 – 15.00 uur
 • Zaterdag 7 september | 14.00 – 15.00 uur

Demo Karsten Tunneltent

 • Zondag 2 juni | 14.00 – 15.00 uur
Made in HollandMade in Holland