Karsten VIP Dagen

Zaterdag 27 en zondag 28 juni organiseren we de Karsten VIP Dagen! Laat je meenemen op een reis door de Karsten Wereld. Misschien kan je na afloop meteen inpakken en wegwezen!

Tijdens de Karsten VIP Dagen kun je jezelf inschrijven voor een heuse Karsten VIP Behandeling. Dat begint met een uitgebreide ontvangst waarop we je volledig in de watten zullen leggen. Ken je Karsten al? En zo ja, wat weet je al? En wat wil je nog meer weten? Heb je oren naar een snelle tent of gewoon een hele ruime? Onder het genot van een hapje en een drankje, in één van de knapste tenten uit onze collectie, nemen we rustig de tijd voor al je vragen en ideeën. Na de rustige ontvangst nemen we je verder mee de Karsten Wereld in, langs alle topmodellen en het nieuwste paradepaardje. Over alle details is nagedacht, dus vraag gerust honderduit! Uiteraard behoort een privé demonstratie daarbij ook tot de mogelijkheden, alsmede een uitgebreide tour door ons atelier.

De behandeling is bedoeld voor maximaal 2 volwassenen, om de corona-maatregelen te kunnen borgen. Daarnaast is het alleen mogelijk om de VIP Behandeling te boeken op afspraak.

Inschrijven kan hier

NIEUW! De Karsten Opera Blueline

Kamperen was altijd al groen, maar dat kan vanaf nu nóg groener, in de groenste tent van dit moment: de Karsten Opera Blueline. Deze tent is volledig vervaardigd uit gerecyclede materialen. Dát is pas groen!

Circulaire tent

Wat allereerst in het oog springt is de kleur van het tentdoek. De unieke blauwe tint heeft de tent te danken aan het TenCate BlueCAMP katoen. Dat is een mix van hoogwaardig katoen én gerecyclede spijkerbroeken. Wist je dat er in Europa jaarlijks 640 miljoen spijkerbroeken worden weggegooid? Een deel van die spijkerbroeken wordt nu dus verzameld, ontrafelt, gesponnen tot garen en verwerkt tot nieuwe tent, in de Karsten Blueline!

Blauw > groen

Dat betekent een kleinere afvalberg. Maar ook minder waterverbruik, want om 1 kilo katoen te vervaardigen heb je 8.000 liter water nodig. Door een deel van het katoen te vervangen voor spijkerstof kunnen we per tent gemiddeld 50.000 liter besparen. Maar dat is niet alles: doordat het katoen door inmenging van de jeans een unieke blauwe kleur krijgt hoeft er ook geen kleurstof meer toegevoegd te worden. Daar krijg je dus écht groen katoen van! In het blauw.

CO2

Sterker nog: de hele circulaire keten, van het verzamelen van jouw versleten spijkerbroek tot het ontrafelen en het spinnen van de garens en het maken van de tenten, gebeurt allemaal in Nederland en België. Dicht bij huis. Dat scheelt veel CO2!

Plastic flessen

Ook het grondzeil en de ritsen zijn geselecteerd op de groene voetafdruk. Bij de vervaardiging van nieuw bisonyl blijft er bijvoorbeeld veel restmateriaal over. Normaliter verdwijnt dit bij het restafval maar special voor de Karsten Blueline wordt dit nu bij elkaar gegooid en verwerkt tot een “recupasta”. Het resultaat is een net zo stevig maar duurzamer geproduceerd kuipzeil. En de ritsen? Die zijn gemaakt van gerecyclede plastic flessen. Dus zelfs die zijn groen!

Opera 2400

Verder is de Karsten Opera Blueline exact hetzelfde als de Opera 2400: Grote ramen aan weerszijden, een ruime luifel, een ruime stahoogte van 190 cm, een klapkuip en een uitgebreide lijn vol optionele opbergmogelijkheden. Alleen het materiaal is duurzamer. Dat maakt het kamperen nóg een stukje zorgelozer dan het altijd al was met een Karsten.

Karsten Blueline:
écht groen kamperen!

webshop

Corona-proof maatwerk voor iedereen

Doorwerken als het weer niet mee zit. Oók als tijden niet mee zitten. Tentworld, onze dochteronderneming, helpt bedrijven al jaren aan een veilig onderkomen bij minder weer. In dit Corona-tijdperk wordt de tekentafel onophoudelijk gevuld met nieuwe ontwerpen en initiatieven die tegemoet komen aan de anderhalvemetermaatschappij. Er is een grote behoefte aan Corona-proof middelen.

Taxischerm Universeel 

Kersvers van de tekentafel komt bijvoorbeeld het Auto Flexscherm. Deze week ontwikkeld in nauwe samenwerking met taxichauffeurs. Met dit scherm kan elke auto garant staan voor een onbezorgde rit van A naar B, veilig voor zowel de reiziger als de bestuurder zelf. Het scherm is zo ontworpen dat hij eenvoudig zelf te bevestigen is, zonder het interieur te beschadigen. Wel zo fijn, want als alles straks weer terug gaat naar “normaal” wil je niet met de resten blijven zitten. Je shopt ‘m hier!

Ontmoetingstent

Een ander pareltje is de Ontmoetingstent. Veel mensen in kleine woongroepen zijn door de Corona-maatregelen verstoken van hun familie. Tentworld heeft daar wat op bedacht: waarom de doorwerktenten niet ombouwen tot Ontmoetingstent! Door ze te installeren naast een raam dat op een kiertje kan, kunnen bewoners op een veilige afstand familie ontvangen. Ook bij kou of regen. Het is goud om elkaar weer even te zien en te spreken. Ook al is het op een klein afstandje. Het gemist werd te groot! De eerste exemplaren, die te vinden zijn bij de Nachtegaal (onderdeel Esdégé Reigersdaal) in Hoogkarspel en Westerhaven (Hoorn) hebben we geschonken. Voor Ontmoetingstenten voor zorginstellingen rekenen we alleen de kostprijs. Omdat deze tijden al moeilijk en onverwacht genoeg zijn. Bel voor meer info + snelle plaatsing 0229 – 56 21 28.

Corona-proof Maatwerk

Er zijn nog veel meer Corona-proof middelen uit de koker gerold, zoals toonbankschermen, werkbusschermen en grote ontmoetingsschermen over de gehele lengte van een ontmoetingsruimte. Met een groot folie-raam en twee tafels aan weerszijden is het net alsof je even bij elkaar aan tafel zit. Als vanouds! Maar wel Corona-proof. We hebben meer dan 40 jaar ervaring met maatwerk in alle soorten, toepassingen en maten. Zelf een verzoek of idee? Bel 0229 56 21 28 en we werken het samen uit!

Karsten helpt in strijd tegen Corona

Het Corona-virus, we hebben er op het moment allemaal mee te maken. In strijd tegen de verspreiding van het virus doen we er met z’n allen alles aan om te doen wat we kunnen.

Bij Karsten ligt die kracht natuurlijk in het tent-atelier! Daar draait het dezer dagen niet alleen meer om kampeertenten maar voeren vooral de triage tenten en andere beschermingsmogelijkheden met polyester de boventoon.

Ben jij ook op zoek naar een Triage Tent of andere bescherming die bijdraagt aan de strijd tegen het virus? Geef ons een belletje om te sparren over de mogelijkheden. De lijntjes zijn kort want alles gebeurt op 1 adres! Lees hier meer over onze B2B onderneming Tentworld die gespecialiseerd is in professionele werktenten. Wereldwijd!

bel (0031) 229 562 128

LET OP! In tijden van crisis helpen we elkáár. Daarom brengen we op dit moment voor ziekenhuizen, zorginstellingen en veiligheidsregio’s alléén de materiaal- en productie-kosten in rekening bij een order voor Triage- of Quarantaine Tenten.

We zijn verhuisd!

Sinds 29 februari zijn we weer open. Wat is het moooooi geworden. Onze tenten staan er echt heel mooi bij in het groene gras van de showroom aan De Factorij 9. Je waant je meteen op de camping! Langs de nieuwe verandaluifel en de gigantische Tunneltent 3600 wandel je heerlijk op je gemak langs de nieuwe Campooz vouwwagen naar de Karsten Lacerta én ons nieuwste paradepaardje uit de nieuwe Karsten Blueline-serie, de Karsten Opera Blueline.

Het is heerlijk hier, op ons oude vertrouwde stekkie. Kom je ook een kijkje nemen? Of ben je al geweest? Check dit mooie filmpje hieronder voor een eerste impressie!

NB Vooralsnog zijn we gewoon geopend, de geadviseerde maatregelen van het RIVM over het handen wassen en niezen in de linker-elleboog in acht nemende. Mochten hier zaken in wijzigen dan zullen we dit communiceren op onze socials en op deze website.

 

Openingstijden

Demonstraties 2020

Nieuwsgierig naar de Karsten Tenten? In de loop van het jaar worden er diverse demonstraties gegeven in de Karsten Travelstore in Zwaag, de Nederlandse dealer in Karsten Tenten.

Tentenbouwers van Karsten Tenten BV showen dan uitgebreid met welk gemak je een Karsten Tent opzet én afbreekt. Geef je ogen goed de kost en stel elke vraag die op je lippen brandt. Ze vertellen je graag honderduit over de fijne kneepjes; slimme oplossingen en de kleinste details. De inloop is vrij. Locatie: De Factorij 9 in Zwaag (Noord-Holland).

 • Zaterdag 11 april| 10.00 uur: LIVE VIA FACEBOOK
  zullen we de Karsten Lacerta opzetten, inrichten en afbreken. Vragen stellen staat vrij! En deelname is gratis.
 • Zaterdag 23 mei | 10.00 uur LIVE VIA FACEBOOK
  zullen we de Karsten 300 + Verandaluifel inclusief kuipzeil opzetten, inrichten en afbreken. Vragen stellen staat vrij! En deelname is gratis.
 • Zaterdag 29 augustus | 14.00 – 15.00 uur

Winnaars Karsten Fotowedstrijd 2019

De winnende foto’s van de Karsten Fotocontest 2019 zijn bekend! We hebben in de loop van de zomer veel inzendingen mogen verwelkomen en de ene was nog mooier, adembenemender, knusser of origineler dan de andere, maar er kunnen er helaas maar 3 de winnaar zijn..

Daarom presenteren we u met trots, de winnende foto’s. Met op 1 die van familie Van den Heuvel met hun Karsten aan ’t Kogerstrand op Texel. Op de 2e plaats de dappere kleine van de familie Plak die eventjes een Karsten Tent opzet in de Ardéche. En op 3 het hotelkamertafereeltje van de familie Groot in Wertheim. De winnaars zijn inmiddels op de hoogte gesteld.

Niet gewonnen? Niet getreurd, volgend jaar lanceren we weer een spiksplinternieuwe contest. Graag tot dan!

2e Prijs

3e Prijs

De gaafste Festivaltent ooit

Ontwerp de gaafste, beste, innovatiefste en duurzaamste festivaltent ooit. Dat was de opdracht aan architectuurstudenten en jonge architecten in de allereerste ArchiTenten Challenge, een tentontwerpwedstrijd georganiseerd door BNA en Lowlands.

Het winnende ontwerp zou werkelijkheid gemaakt worden in het atelier van Karsten Tenten om vervolgens een ereplek te krijgen op Lowlands 2019. Van de ruim 60 inzendingen en 3 finalisten is er inmiddels 1 winnend ontwerp overgebleven. De jury (met o.a. onze eigenste Marc Takken) verkoos het ontwerp van Jasper Manders met zijn Inside out There-tent als allerbeste.

Lowlands-directeur Eric van Eerdenburg: “Deze winnaar is een verrijking voor het festivalcampinglandschap: het is een innovatieve tent, die bovendien kan worden geconfirugreerd tot een collectieve tent. Een duurzaam alternatief ook voor de vele wegwerptentjes die elk jaar op de camping worden achtergelaten.”

Over de winnende ArchiTent

De Inside out There van Manders is een razendsnel opblaasbare 2 persoons-festivaltent die geen scheerlijnen heeft en nauwelijks haringen behoeft. Omdat de tent aan beide zijden open kan, zorgt de luchtcirculatie voor verkoeling. Ook fijn: je kunt er in liggen, zitten en staan. Bovendien heeft dit tentje de unieke mogelijkheid om een serie tentjes aan elkaar te schakelen zodat er een gemeenschappelijke binnenruimte ontstaat. Een dergelijke configuratie voor 8 personen (4 tenten) wordt nu, as we speak, in het atelier van Karsten Tenten gebouwd voor Lowlands! Daar zal ie vrijdag 16 augustus opgezet worden tussen de twee ingangen van het festivalterrein in, waar een groep van 8 gelukkige winnaars de Inside out There het hele weekend op zal warmen. Dat wordt vast ongekend!

De ArchiTenten Challenge

BNA wil met de ArchiTenten Challenge op een kleinschalige, ludieke manier aandacht vragen voor de kracht van het ontwerp voor verduurzaming van ons leven. Dankzij het succes van deze eerste editie hebben Lowlands, BNA, Grrr en Karsten Tenten het voornemen uitgesproken om in 2020 een vervolg te geven aan de ArchiTenten Challenge. Wordt vervolgd!

 

Foto-impressies van de hand van Jasper Manders, Cepezed

De Verandaluifel

De jongste luifel in de Karsten Tenten lijn: de spiksplinternieuwe Verandaluifel. De meest ruime luifel voor de Karsten Tent ooit.

De Verandaluifel bestaat uit 1 stuk en is bijzonder royaal met een lengte van ruim 2 meter. Zo creëer je in korte tijd een fijn ruim onderkomen voor het hele gezin. De Verandaluifel wordt standaard geleverd inclusief afsluitwand met kleuraccenten naar wens zodat hij een mooie set vormt met je basistent. Eventueel is de luifel uit te breiden met een kuipzeil of regenluifel.

Geschikt voor de Karsten 280, 300, 350 en 380.

In het kort

 • Royale luifel
 • 2.20 meter diep
 • Complete set
  (incl. afsluitwand)
 • Zo opgezet!
 • Rechte wanden
 • Een zee aan ruimte

Shop de Verandaluifel

[GESLOTEN] Karsten Fotowedstrijd 2019

Knus op de camping of out in the open: hoe staat jouw Karsten er dit jaar bij? Schiet er een goeie plaat van en doe mee met de Karsten Fotowedstrijd 2019! De mooiste 3 maken kans op een van de artikelen van ons splinternieuwe private label.

Omdat we onszelf door de jaren heen bewezen hebben als expert op het gebied van gemak, comfort, een stevige constructie en fijne ventilatie breiden we onze collectie uit met een nieuwe lijn kampeerspullen. Omdat comfortabel kamperen een totaalplaatje is!

De prijzen op een rijtje:

Meedoen is simpel: stuur je mooiste Karsten Tent-foto’s in.

Zet ‘m op! Met vooral veel kampeerplezier natuurlijk 🙂

 

1e Prijs: Karsten SI Boxmatras DUO

t.w.v. € 239,95

Zelfopblaasbare tweepersoons slaapmat met snelventiel, isolerende vulling en rechte zijwanden. Door het snelventiel heeft de mat zichzelf opgeblazen in een oogwenk en kan je ‘m ook gemakkelijk leeg laten lopen na gebruik. TIP: Creëer je eigen comfort en bepaal zelf de hardheid van de mat te door het ventiel tijdig dicht te draaien!

Karsten SI Boxmatras Droom 10 DUO

Lees meer >

2e Prijs: Karsten SI Boxmatras SINGLE 

t.w.v. € 169,95

De perfecte combinatie tussen comfort en pakvolume! Dat is deze zelfopblaasbare slaapmat van Karsten met snelventiel, isolerende vulling en rechte zijwanden. Door het snelventiel heeft de mat zichzelf opgeblazen in een oogwenk en kan je ‘m ook gemakkelijk leeg laten lopen na gebruik.

KARSTEN SI BOXMATRAS DROOM 10 SINGLE

Lees meer >

3e Prijs: Karsten Cosy Carpet

t.w.v. € 49,95

De Karsten Cosy Carpet is een mooi outdoortapijt uit de nieuwe collectie kampeerspullen van Karsten Tenten. Uitermate geschikt voor gebruik in de (voor)tent of in de tuin of op het strand. Gemaakt van hoge kwaliteit en lichtgewicht 100% polypropyleen (390 gr/m) waardoor het tapijt niet alleen waterproof en schimmelwerend is maar ook UV-bestendig. Hierdoor heb je jaren plezier van de Cosy Carpet!  Het tapijt wordt standaard geleverd inclusief handige draagtas.

KARSTEN COSY CARPET

Lees meer >

 

Voorwaarden Karsten Fotowedstrijd 2019

Made in HollandMade in Holland